English
Start Free trial

3 filme cu avocati premiate la Oscar

In aceasta perioada, dominata de discutiile despre filmele de Oscar, ne-am gandit sa-ti aducem in atentie cateva filme cu avocati. Fie ca au castigat Premii Oscar, fie ca au avut multe nominalizari pentru Premiile Academiei de Film Americane, de-a lungul timpului au existat multe pelicule de succes cu teme care abordeaza viata si munca avocatilor. Iata cinci dintre aceste filme cu avocati:

Filmul Marriage Story si avocata Nora Fanshaw, interpretata de Laura Dern, castigatoarea unui Oscar in 2020

Laura Dern a castigat Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru interpretarea rolului avocatei Nora Farnshaw, care o reprezinta pe Nicole Barber (interpretata de Scarlett Johansson)  in procesul de divort. Filmul puncteaza mai multe aspecte ale vietii unei avocate americane, una dintre cele mai appreciate scene din film fiind monologul avocatei Nora Farnshaw referitor la presiunea societatii actuale asupra femeilor care sunt mame.

Filmul Erin Brockovich si povestea lui Erin Brockovich, interpretat de Julia Roberts

“Erin Brockovich” este o drama din anii 2000, care spune povestea unei mame cu trei copii mici, divortata de doua ori, care observa o nedreptate si ia atitudine, reusind sa invinga. Filmul este bazat pe fapte reale – Erin Bronkovich este o femeie aflata intr-o situatie limita (fara bani, fara loc de munca si cu trei copii in intretinere), care ca urmare a unui accident de masina, in care nu a fost vinovata, se trezeste intr-o postura delicata atunci cand avocatul sau esueaza in tentativa de a stabili o intelegere.  Fara a avea unde sa se duca, Erin il roaga pe avocatul sau, Ed Masry (Albert Finney), sa o angajeze la firma lui de avocatura. Acolo, in timp ce lucreaza pe un post de consilier juridic, descopera din intamplare cateva dosare medicale plasate in niste fisiere funciare. Confuza, ea incepe sa se intrebe ce legatura este intre ele si il convinge pe Ed sa ii permita sa faca o investigatie, in urma careia descopera o afacere de musamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o mica localitate, ce a cauzat boli grave in randul populatiei. Pentru acest rol, Julia Roberts a castigat Premiul Oscar pentru Cea mai buna Actrita in rol principal.

Filmul To Kill a Mockingbird si una dintre cele mai faimoase scene de tribunal

To Kill a Mockingbird (Sa ucizi o pasare cantatoare) este una dintre cele mai iubite pelicule din istorie. Realizat in 1962 si avandu-l in rolul principal pe Gregory Peck, care il joaca pe Atticus Finch, un avocat din regiunea de Sud a Statelor Unite, ce accepta sa reprezinte un negru intr-un proces in ciuda presiunilor publice, acest film a devenit unul dintre clasicele cinematografiei americane. In 1963 a castigat trei premii Oscar, trei Globuri de Aur si multe alte premii in intreaga lume, “avocatul” Gregory Peck devenind un rol iconic al acestui actor. De asemenea, scena din tribunal in care avocatul Atticus Finch isi sustine pledoaria finala a devenit una dintre cele mai faimoase scene de tribunal din istoria cinematografiei.

 

Esti foarte ocupat si nu reusesti sa mai aloci timp pentru un film bun sau pentru o carte buna? KeyVision PRO iti vine in ajutor – am gandit pentru tine o platforma integrata, cu instrumente care sa te ajute sa iti eficientizezi activitatea, sa iti planifici mai bine timpul si sa ai o perspectiva mai buna asupra muncii tale. Vrei sa descoperi toate functionalitatile care te pot ajuta? Incearca-le gratuit pe www.keyvision.ro!

 

Sursa foto: Moose Gazette

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer