English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 27 Aprilie 2020

Stirile legal tech ale saptamanii ridica o intrebare importanta: care sunt cele mai mari provocari cu care se confrunta avocatii acum? De la adaptarea la o noua modalitate de a fi parte din Curtile virtuale, la o stare generala de incertitudine pe care o resimtim cu totii si cantitatea covarsitoare de informatie si tehnologie – descopera mai multe detalii in revista presei din aceasta saptamana.

Avocatii din intreaga lume sunt nevoiti sa lucreze de la distanta, neavand voie sa intre in tribunale si in Curtile de Apel pentru audierile si procesele la care participau in fiecare zi. In Statele Unite, odata cu izbucnirea crizei provocate de coronavirus, tribunalele din toata tara au decis ca pledoariile sa fie tinute online de la distanta, cu ajutorul unor instrumente ce folosesc tehnologii de transmisie video si audio si nu numai. Focusul avocatilor si importanta anumitor activitati s-a schimbat iar stresul a crescut, exact datorita acestui lucru. In ciuda provocarilor de ordin logistic, avocatii descopera noi modalitati si trucuri pentru a face fata cererilor legate de litigii care continua fara sa fi scazut in intensitate. Ei se vad neviti sa simuleze detaliile din tribunal, descopera cat de important sunt colegii care iti pot transmite notite si pot da o mana de ajutor in timpul proceselor si fac brainstorming pentru a gasi modalitati de a reduce problemele inerente adaptarii la folosirea tehnologiei – videouri pixelate, sunete caudate aparute pe transmisie si altele. Citeste mai multe despre provocarile ridicate de procesele online intr-un articol publicat de Bloomberg Law.

Profesionistii din domeniul legal se confrunta si cu alte provocari – intr-o lume atat de conectata și totuși atat de impartita, inclusiv in ce privește adoptia tehnologiei, notiunea de tribunal continua sa isi schimbe sensul si sa se dezvolte mai mult in alte directii decat in sensul de locatie fizica. Si desi notiunile de tribunal virtual si proces virtual aduce o abordare mai globala, cu un inteles mai extins decat o cladire din caramizi si mortar, totusi apar cateva discutii esentiale. Acestea include intrebari legate de rolul figurii centrale din process – avocatul, si modul in care noile tehnologii, precum AI, diminueaza rolul acestuia sau ii forteaza pur si simplu evolutia spre a descoperi noi modalitati de a-si extinde serviciile. Discutiile despre legal tech sunt foarte importante, mai ales in contextul crizei actuale, cand tehnologia trebuie sa intervina pentru a proteja oamenii și a-i ajuta sa pastreze distanta sociala. In contextul in care in 2018 piata de legal tech a ajuns la o valoare record de 1 miliarde de dolari iar specialistii internationali au inceput sa vorbeasca despre Red Queen Effect, care se traduce prin faptul ca firmele de avocatura sunt obligate sa adopte imediat ultimele tehnologii aparute pentru a putea supravietui. Ce presupune acest lucru, cititi intr-un articol din HL Record.

Modul in care reușim sa ne raportam la nesiguranta și la vremurile dificile pe care le traim va deveni o abilitate importanta, care va merita imbunatatita in timp, mai ales pentru avocati. Teama și amestecul de sentimente pe care le resimtim in aceasta perioada de criza ne vor testa puterea de adaptare și de luare a deciziilor – de aceea aceasta criza ar putea deveni de fapt o modalitate de așezare și rearanjare a prioritatilor, atat pentru avocati, cat și pentru firmele de avocatura. Citeste un articol legat de modul in care avocatii pot transforma nesiguranta intr-un avantaj in Above the Law

Care este cea mai mare bariera in a adopta noile tehnologii in firma ta – aceasta este intrebarea adresata de Law Times cititorilor sai. 37% dintre respondenti au spus ca membrii echipei se plang sau refuza sa adopte noile tehnologii iar alti aproape 30% au punctat ca sunt coplesiti de prea multe informatii si de perspectiva de a transfera toate datele intr-un nou sistem.  Un alt studio desfasurat in Canada a descoperit ca multe firme considera ca skill-urile legate de tehnologie sunt criterii foarte importante atunci cand angajeaza noi membri in echipa. Pe de alta parte, in toamna lui 2019, Financial Times nota ca avocatii sunt constienti ca trebuie sa se schimbe si sa adopte tehnologia, insa se confrunta cu problema unei cantitati prea mari de informatie si a unei avalanse de tehnologie. Descoepra mai multe detalii despre acest subiect in Law Times News.

 

Vrei sa descoperi si alte sfaturi si stiri interesante pentru profesia de avocat? Citeste si alte articole pe blogul KeyVision PRO

 

 

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer