English
Start Free trial

AI, introdusa in practica unei firme de avocatura din SUA

Un robot a preluat sarcinile de revizie si control ale documentelor dintr-o casa de avocatura din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii – a anuntat revista Biz Journals. Compania Babst Calland, care este recunoscuta drept early-adopter a inteligentei artificiale în domeniul legal, a anuntat ca a implementat un sistem bazat pe AI pentru document si contract management.

Compania a punctat faptul ca inteligenta artificiala a reusit sa injumatateasca timpul necesar parcurgerii unui numar ridicat de tranzactii corporate si comerciale, eficientizand activitatea echipei de avocati.

Adoptarea tehnologiei a ajutat la eliberarea avocatilor de anumite taskuri repetitive neproductive, care au fost preluate de masini, astfel avocatii putand fi mai productivi si mai implicati in oferirea de servicii de consultanta si in activitati care ajuta la cresterea profitabilitatii.

AI si moduri in care este folosita in firme de avocatura

In Statele Unite ale Americii folosirea inteligentei artificiale este deja un subiect discutat de peste 5 ani. Firmele de avocatura americane folosesc instrumente care folosesc tehnologia (numite technology-assisted review) pentru a parcurge documente de mari dimensiuni si pentru a analiza contracte cu mii de pagini. De exemplu, instrumente precum RAVN de la iManage sunt utilizate pentru a clasifica si sumariza documente iar aplicatii precum LawGeex au fost adoptate pentru a asigura consistenta contractelor.

Tot in SUA exista si instrumente care au tinut prima pagina a revistelor de tehnologie, datorita complexitatii si ineditului – de exemplu Ross a fost primul avocat bazat pe AI lansat in Statele Unite, care reusesc sa analizeze diferite cazuri si sa redacteze drafturi de solutii in doar cateva minute.

Adoptarea AI in firmele de legal din Romania

Inteligenta Artificiala este foarte putin folosita de fimele de avocatura din Romania. Cum legal tech este inca un subiect la inceput in tara noastra, piata fiind in crestere abia in ultimii ani, este posibil ca diferite aplicatii care folosesc AI sa apara si in randul aplicatiilor folosite de avocatii romani.

Printre aplicatiile care au inceput sa implementeze procese bazate pe Inteligenta Artificiala in legal tech romanesc se afla si KeyVision PRO, care utilizeaza aceste procese in functionalitatile oferite clientilor sai, in planurile de dezvoltare a aplicatiei acest subiect urmand sa fie dezvoltat si mai mult.

 

Vrei sa afli cum poti folosi tehnologia pentru a-ti eficientiza activitatea? Incearca functionalitatile KeyVision PRO pentru a-ti creste productivitatea si profitabilitatea. Creeaza-ti un cont gratuit aici.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer