English
Start Free trial

Stirile legal tech – 20 Aprilie 2020

Criza actuală provocată de coronavirus împinge atât tribunalele, cât și firmele de avocatură către digitalizare. Dacă până acum discuțiile despre introducerea tehnologiei în sălile de tribunal nu au condus la o aplicare reală decât în foarte puține cazuri.

În acest moment multe țări fac eforturi susținute în acest sens – corpul judecătoresc, avocații, firmele de legal tech și instituțiile statelor europene conlucrează acum pentru a reuși să debocheze activitatea de instanță, care este acum grav afectată în întreaga lume. Presa de profil din Marea Britanie și Germania anunță că pandemia impinge tribunalele acestor țări în secolul XXI, în timp ce în România Tribunalul București a făcut primii pași înspre a susține ședințele de judecată prin videoconferință.

Despre cum schimbă tehnologia viața de zi cu zi a avocaților și firmelor de avocatură din întreaga lume, citiți în revista presei din aceasta saptamana.

Pandemia a impins in sfarsit tribunalele germane catre secolul XXI – noteaza presa germana. La finalul lunii marte, un judecator din Berlin le-a spus celor prezenti intr-o sala de judecata ca ar fi nevoie de doar 15 minute si o persoana infectata cu COVID-19 pentru a se infecta cu totii. Pentru un grup de avocati si firme de legal tech, acesta a fost un moment decisive – au scris conducatorilor statelor federale si ministrilor de profil din landurile lor, cerand sa grabeasca digitalizarea justitiei. Intr-o perioada in care virusul incepea sa inchida cea mai mare economie europeana, specialistii in legal si tehnologie au transmis catre politicieni mesajul ca este imperios necesar sa evite blocarea justitiei sis a adopte pasii necesari pentru digitalizare – cum ar fi de exemplu dotarea sistemului juridic cu echipamente de video-conferinta, pentru a putea sustine sedintele online. Citeste mai multe detalii in acest articol.

Law.com anunta ca pandemia ar putea aduce un reboot in Justitia din Marea Britanie. Practic, izbucnirea COVID-19 a schimbat modul in care privim si ne raportam la sistemul juridic – de la avovati fortati sa lucreze de acasa, la distantare sociala si inghetarea sedintelor de judecata, toate au transformat normalitatea asa cum o stiam. In Marea Britanie, specialistii au initiat o serie de masuri speciale, cuprinse in The Coronavirus Act 2020 care a fost adoptat la finalul lunii martie si care a permis transmiterea online a sedintelor de judecata. Citeste mai multe pe aceasta tema in articolul din Law.com.

COVID-19 ne-a reamintit cat de globalizata a devenit lumea, cat de interconectati suntem si ce rol are tehnologia in viata si munca noastra si mai ales ce rol va juca in viitorul nostrum – spune Ronan Hynes, unul din partenerii firmei de avocatura Sellors, una dintre cele mai cunoscute firme din Irlanda. Niciodata pana acum nu a fost atat de vital si de evident ca este neaparat necesar ca si sistemul juridic sa adopte tehnologia pentru a tine pasul cu schimbarea, a adaugat el intr-un articol pentru Irish Legal. Descopera toate detaliile aici.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer