English
Start Free trial

Trenduri in legal tech pentru 2020

Piata de legal tech s-a dezvoltat constant in ultimii ani si a ajuns la investitii de 1 miliard de dolari in 2019, marcand un punct de cotitura odata cu atingerea acestui prag. 2020 se anunta un an animat pentru acest domeniu, trendurile din zonele de tehnologie, business si inovatie regasindu-se in marte parte si in trendurile anuntate de specialistii in legal tech la nivel mondial. Am pregatit pentru tine cateva dintre cele mai importante trenduri in tehnologia pentru domeniul legal din 2020 si cum influenteaza acestea firmele de avocatura.

Trenduri in legal tech 2020: Inteligenta Artificiala

AI continua sa fie unul dintre cele mai importante trenduri din tehnologie si business la nivel mondial si in 2020. Desi pentru multi dintre sefii marilor jucatori din business 2020 va fi un an de “reality check” si analiza, pentru a dezvolta o strategie corecta si realista pentru un viitor ce va folosi Inteligenta Artificiala, in domeniul legal tech, tehnologiile ce folosesc AI vor fi adoptate, adaptate si implementate in diferite functionalitati si instrumente care sa ajute in munca avocatilor si firmelor de avocatura si in viata noastra de zi cu zi. De la roboti judecatori sau roboti avocati (care au aparut deja in Statele Unite) la instrumente de management al dosarelor, clientilor sau contractelor, Inteligenta Artificiala este si va fi din ce in ce mai folosita si va continua sa starneasca intrebari precum “vor lua robotii locul avocatilor?” sau “AI este accesibila pentru toata lumea sau numai pentru marii jucatori din industrie?”.

Trenduri in legal tech 2020: Dezvoltarea birourilor virtuale de avocatura

Trendul birourilor virtuale de avocatura a debutat in urma cu aproape doi ani in Statele Unite, cand Law Society Gazette nota ca aceste birouri virtuale de avocatura sunt entitati legale care opereaza din casele avocatilor sau din birouri – satelit, acolo unde avocatii livreaza servicii de avocatura pentru client aflati la mare distanta folosind tehnologia si metodele moderne de comunicare. Diferenta principala fata de birourile de avocatura in sensul cunoscut de toti este ca avocatii sunt mai degraba consultanti decat angajati sau parteneri.

Instrumentele legal tech sunt indispensabile pentru Virtual Law Office (VLO), din moment ce acesta nu ar putea functiona fara ajutorul tehnologiei. In plus, specialistii sunt de parere ca VLO se va dezvolta si mai mult in perioada urmatoare, dat fiind faptul ca generatiile tinere de avocati prefera un program de lucru flexibil si prefera sa isi desfasoare acticitatea in alte tipuri de birouri decat cunoscutele offices din cladirile corporate.

Trenduri in legal tech 2020:  Automatizarea 

Acesta continua sa fie un cuvant cheie si in 2020, din moment ce ultimele studii ale  PWC si McKinsey au aratat ca aproximativ un sfert din timpul avocatilor poate fi automatizat. De la imbunatatirea proceselor de business cu ajutorul tehnologiei la digitalizarea procesului de creare a documentelor, automatizarea a devenit indispensabila in orice birou care isi doreste sa isi creasca eficienta si profitabilitatea. Furnizorii de solutii legal tech si-au orientat deja atentia catre procesele de automatizare de mai multi ani deja, astfel aparand in ultimul deceniu solutii de management al dosarelor, de facturare si management financiar sau de automatizare a documentelor. 2020 va aduce cu siguranta o abordare mai orientata spre business si integrata a solutiilor ce promit automatizarea activitatii avocatilor si firmelor de avocatura. Inceputurile exista deja din 2019, atunci cand a fost lansat KeyVision PRO, platforma care sprijina avocatii cu functionalitati si servicii integrate, complete si complexe pentru a-si dezvolta firma de avocatura.

Trenduri in legal tech 2020: Blockchain

In 2019, Forbes nota ca 9 din 10 americani cred ca costul serviciilor legale este foarte ridicat si cred ca exista o nevoie reala si urgenta de alternative la avocatii “traditionali”. Mai ales ca tanara generatie de antreprenori este obisnuita sa traiasca in lumea digitala, care nu are granite si nu te restrictioneaza in ce priveste locatia. Acesti antreprenori nu sunt impresionati de avocati eleganti, care te primesc in birourile lor elegante din cladiri impunatoare, ci prefera sa aiba solutii pentru problemele lor care sa fie eficiente in ce priveste costul. In acelasi articol – “What Happens When Legal Tech Meets Blockchain”, au fost trecute in revista cateva platforme create in diferite tari care folosesc blockchain si planuiesc sa redefineasca interfata furnizarii serviciilor legale si sa devina o solutie prin omogenizarea serviciilor, scazandu-le costul si crescand astfel accesul la justitie.

Pe de alta parte, Jonathan Emmanuel, partener in cadrul unei firme britanice de avocatura declara la finalul lui 2019 pentru Law365.com ca organizatiile au inceput sa inteleaga beneficiile specifice ale anumitor platforme blockchain si a unor proceduri care pot fi applicate in business-ul legal. Pentru firmele de avocatura, viitorul pare sa fie cu retele private de blockchain si folosind diferite permisiuni, cu focus pe cazurile practice din domeniile de data transparency si identity management.

2020 va aduce cu siguranta noutati interesante legate de tema blockchain versus legal tech, precum si noi instrumente care folosesc blockchain pentru a-I ajuta pe avocati in munca lor de zi cu zi.

Trenduri in legal tech 2020:  Focus pe client

Nevoile clientului trebuie sa fie in centrul preocuparilor si muncii zilnice – acesta este mesajul principal al ultimilor ani, in industria de legal si in zona de business in general. In 2020, fiecare firma de avocatura sau fiecare profesionist din domeniul legal ar trebui sa se concentreze pe a gasi raspunsuri pentru cateva intrebari foarte importante: “cum poate tehnologia sa ajute in dezvoltarea relatiei intre firma mea si client?”, “cum pot aduce valoare adaugata acestei relatii cu clientii cu ajutorul instrumentelor tehnologice?”, “ce instrumente de tehnologie imi sunt necesare pentru a rezolva mai bine problemele clientilor mei?”, astfel incat sa ramana relevanti pentru clientii lor, care devin din ce in ce mai orientati spre tehnologie.

Dupa ce reusesc sa obtina raspunsurile adaptate propriilor firme pentru aceste intrebari, pot incepe cautarea celor mai bune instrumente de legal tech potrivite pentru nevoile lor. Odata cu gasirea lor, vor reusi sa devina mai eficienti si mai profitabili.

 

Ai nevoie sa descoperi care sunt nevoile firmei tale de avocatura si care sunt instrumentele de legal tech potrivite pentru a le rezolva? Da-ne de veste!

Nu uita ca poti incerca functionalitatile KeyVision PRO gratuit timp de 15 zile, daca iti creezi un cont aici.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer