English
Start Free trial

Facturare pentru avocati – cum sa-ti imbunatatesti procesul de facturare

Atunci cand spui facturare pentru avocati, spui de fapt o activitate consumatoare de timp, mai ales pentru avocatii care trebuie sa se imparta intre mai multi clienti si mai multe proiecte. Procesul de calculare timpi si facturi ia timp si energie, insa este foarte importanta pentru ca poate duce la pierderi financiare pentru firma ta si implicit pentru tine.

Asadar, fie ca esti un avocat experimentat, care a incercat mai multe tipuri de facturare, fie ca esti novice intr-ale facturarii, am pregatit pentru tine cateva sfaturi care sa te ajute in procesul de eficientizare a procesului de facturare din firma ta de avocatura.

Inregistreaza timpii si consemneaza-i imediat

Atunci cand incepi sa lucrezi la un task pentru un client sau pentru un proiect, cel mai bun mod de a calcula timpii lucrati este sa ii inregistrezi efectiv, fie cu un cronometru, fie cu ajutorul altor metode de inregistrare. Fie ca alegi cronometrul KeyVision, fie un alt instrument asemanator, cu ajutorul acestuia vei putea sa inregistrezi timpii lucrati cu acuratete si, astfel, vei avea facturi corecte.

timer keyvision

Nu lasa timpul sa treaca si inregistreaza timpii imediat ce ai terminat un task. Cum fiecare zi a unui avocat este aglomerata cu tot felul de sarcini, nu-ti asuma un risc inutil, acela de a uita detaliile legate de fiecare activitate lucrata si trece in sistem toate informatiile imediat ce ai terminat de lucrat.

Dezvolta-ti obiceiul de a inregistra timpii

Multe personae se plang de faptul ca este incomod si deloc practic sa scrii toate lucrurile pe care le faci pe parcursul unei zile. Totusi, avocatii trebuie sa scrie actiunile pe care le intreprind pentru un client sau dosar. Fie ca aleg un document Excel, fie agenda, fie o alta metoda de inregistrare de unde scot informatiile la finalul zilei, inregistrarea actiunilor ii ajuta sa obtina rapoarte care sa ateste activitatile efectuate.

Experienta noastra din lucrul cu marile firme de avocatura ne-a aratat de-a lungul timpului ca dezvoltarea unui obicei de a nota absolut toate actiunile pe care le intreprinzi pe parcursul unei zile poate fi unul dintre ingredientele succesului.

De aceea Keyvision a gandit cronometrul pe care il poti folosi in cadrul aplicatiei pentru a inregistra timpii lucrati si un intreg proces de inregistrare si aprobare timpi, legat de procesul de facturare. Cronometrul este foarte usor de folosit: porneste-l si fa-ti treaba. Opreste-l dupa ce ai incheiat activitatea, iar la final timpul va fi salvat automat, iar tu il vei piutea folosi in rapoartele pe care le pregatesti.

Foloseste descrieri ale activitatilor in procesul de facturare

Procesul de facturare poate fi rapid cu ajutorul catorva clickuri intr-un program de facturare, insa descrierile activitatilor vor face procesul de aprobare a timpilor si includere in facturi mult mai usor. Aceste descrieri ii vor ajuta nu numai pe responsabilii cu aprobarea timpilor sa inteleaga exact activitatile prestate, ci si pe clienti, atunci cand vor primi facturile. Detaliile oferite ii vor ajuta sa inteleaga ce platesc si vor ajuta in construirea unei relatii de incredere intre avocat si client.

Foloseste reguli de facturare pentru avocati si bugete pentru o facturare corecta

Atunci cand ai o echipa numeroasa si multi clienti, ai nevoie de reguli de facturare, care sa te ajuta in procesul de emitere a facturilor. De aceea, este indicat sa folosesti un soft de facturare pentru avocati. Acesta te va ajuta sa setezi bugete si limite de buget, tarife in functie de senioritate, rate fixe sau rate de succes etc.

KeyVision este un software pentru avocati si case de avocatura care iti poate oferi toate aceste functionalitati, pentru a te ajuta in activitatea de zi cu zi a firmei tale de avocatura.

Facturare pentru avocati si management financiar

Facturile nu sunt doar hartii cu cifre pe ele, ci segmente dintr-un intreg sistem, care este strans legat de managementul financiar al companiei. De aceea este indicat sa folosesti instrumentele potrivite care sa te ajute in procesele financiare ale firmei. KeyVision este un astfel de instrument: cu ajutorul lui nu doar ca vei putea emite facturi, ci vei putea urmari si date importante precum efortul per avocat, per practica sau per client, veniturile si cheltuielile, profistul si alte detalii care sa iti foloseasca in deciziile de business.

Nu uita sa creezi relatii, nu doar facturi

Specialistii in relatia cu clientii sunt de parere ca o factura nu este doar un document financiar, ci si o buna metoda de a construi relatii cu clientii. Studiile arata ca majoritatea clientilor sunt foarte atenti la detaliile trecute pe facturi, mai ales cand platesc serviciile avocatilor. Pentru ca pentru ei factura devine un raport a activitatilor desfasurate pentru el in luna facturata. Asa ca cel mai bun indemn este sa creezi nu doar facturi pentru clientii tai, ci rapoarte care sa le ofere incredere si siguranta.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer