English
Start Free trial

Revista presei legal tech – 9 martie 2020

Revista presei legal tech din prima saptamana a lunii martie aduce mai multe subiecte interesante din intreaga lume: coronavirusul loveste si in lumea juridica si afecteaza activitatea avocatilor, insa solutiile legal tech vin in ajutor. Femeile ar trebui sa devina mai prezente in lumea legal tech, pentru a inlatura prejudecatile existente in acest domeniu. Avocatii pot alege solutii de legal tech pentru a-si mai inlatura presiunea adusa de cantitatea mare de emailuri pe care le primesc in fiecare zi. Una dintre cele mai cunoscute firme de legal tech din lume isi inchide portile desi a primit la inceputul anului o finantare importanta. Cine nu se adapteaza, ramane in urma – acesta este avertismentul lansat de unul din directorii Google catre firmele de avocatura din intreaga lume. Descopera stirile legal tech pe larg in cele ce urmeaza.

✅ Coronavirusul afecteaza si firmele de avocatura – cele mai mari firme de avocatura din lume implementeaza diferite abordari ale sistemului ”work-from-home” si testeaza diferite solutii de legaltech pentru a-si optimiza activitatea – citeste materialul pregatit de Law.com . Alte firme de avocatura isi trimit in carantina avocatii care au calatorit in regiuni cu COVID-19 – mai multe detalii intr-o stire Law.com.

✅ Este neaparat necesar ca femeile sa inceapa cariere in domeniul legaltech si sa devina parte din procesul de luare a deciziilor, pentru a inlatura prejudecatile din domeniu, a declarat Christina Blacklaws, fosta sefa a Law Society of England and Wales, intr-un discurs la Global Legal Forum in Londra. Global Legal Post a pregatit un material pe aceasta tema, il poti citi la acest link.

✅ Avocatii sunt deseori invadati de foarte multe emailuri. Ce pot face pentru a mai inlatura din aceasta presiune? Specialistii americani ii indeamna la un triaj al emailurilor, cu intervale din programul zilnic dedicate pentru raspuns si folosirea de mesaje automatizate catre clienti pentru a-i anunta despre acest program – pentru mai multe detalii si sfaturi citeste articolul din Law.com. Iar pentru emailurile interne, folosirea solutiilor colaborative sau de project si team management.

✅ Atrium, una dintre mai companiile cel mai des mentionate in ultima perioada, datorita investitiilor de 75 de milioane de dolari primite pentru zona sa de #legaltech a anuntat ca se va inchide. Potrivit Start-up.ro, desi firma si-a concediat proprii avocati la inceputul anului, pentru a se concentra doar pe partea de legal tech, se pare ca fondatorii nu au reusit sa aduca Atrium pe linia de plutire. Potrivit TechCruch, motivul invocat de Justin Kan, fondatorul Atrium, pentru decizia de a inchide cu totul afacerea a fost faptul ca echipa nu a reusit sa-si dea seama cum sa ofere o eficienta mai mare si un produs mai bun comparativ cu o firma traditionala de avocatura. Citeste mai multe detalii pe Bloomberg Law.

✅ Evolutia technologiei remodeleaza industria de legal asa cum o stiam iar anumite firme, care nu inteleg sa se adapteze, vor ramane in urma – crede Mary Shen O’Carroll, director al Legal operations and Corporate Legal Operations Consortium (CLOC) de la Google. Citeste intreg articolul aici.

 

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer