English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 30 Martie 2020

Stirile legal tech ale saptamanii noteaza ca peste 95% dintre managerii departamentelor de IT din sectorul de legal sunt de parere ca bresele de securitate sunt o ingrijorare majora pentru ei si companiile lor. O analiza recenta desfasurata de una dintre cele mai mari companii de securitate informatica din domeniul legal a punctat ca putin peste jumatate dintre specialistii IT folosesc un soft antivirus pentru a combate atacurile phishing si mai putin de jumatate – respectiv 43 la suta, folosesc criptarea emailurilor. Pe lista ingrijorarilor exista si posibilitatea ca proprii angajati sa fie sursa unor brese de securitate, din necunostinta sau greseala. Cand au fost intrebati de potentialele efecte ale unor atacuri informatice, respondentii au spus ca cel mai puternic efect asupra companiilor pentru care lucreaza ar fi legat de pierderi financiare masive. Descoperiti mai multe detalii despre aceasta cercetare in acest articol.

Dupa incheierea crizei provocate de pandemie, vietile noastre se vor imparti in perioada de dinainte si dupa Corona. Dar cum schimba COVID-19 industria de legal si cum va arata aceasta dupa terminarea crizei? – se intreaba Mark Cohen intr-un editorial Forbes. Pe scurt, specialistii cred ca va da un impuls foarte puternic transformarii acestei industrii – va impinge domeniul legal in era digitala si va determina o schimbare de paradigma. Intregul ecosistem va fi afectat – clienti, sistem judiciar, furnizori de servicii. Afla mai multe detalii in articolul din Forbes.

Adoptia tehnologiilor bazate pe AI in randul avocatilor si profesionistilor din domeniul legal continua sa ramana la un nivel foarte scazut, arata un studiu al Oxford University, citat de stirile legal tech din presa britanica si site-urile de profil. Cum folosesc avocatii britanici Inteligenta Articifiala? 27% dintre respondenti folosesc AI pentru documentare, 16% pentru  “due diligence” iar 12% pentru “e-discovery/e-disclosure/technology assisted review”. Jumatate dintre cei care au raspuns intrebarilor acestui studiu spun ca au primit sau au parcurs training de law tech in ultimii trei ani, mai ales prin intermediul pachetelor dedicate de suport software. 12% dintre respondenti au punctat ca au pregatire law tech generala si 11 la suta au pregatire legal tech cu focus pe project management.  Citeste mai multe informatii in articolul urmator.

Cum afecteaza criza actuala Curtile Federale din Statele Unite? Curtile de Apel americane fac schimbari in programul de lucru, incurajeaza utilizarea metodelor electronice de comunicare si restrang accesul in cladiri, noteaza Bloomberg Law. Chiar daca Curtea Suprema a Statelor Unite nu se confrunta deocamdata cu imbolnaviri si regulile de sanatate publica sunt respectate – s-a renuntat deja la traditionala strangere de mana, au mai aparut si alte modificari, dupa cum se anunta in acest articol din Bloomberg Law.

Lucrezi de acasa in aceasta perioada si ai uneori impresia ca nu esti destul de productiv? (Re)Descopera cateva idei si tips pentru a ramane motivat si productiv in aceasta perioada speciala in acest articol de pe blogul KeyVision PRO.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer