English
Start Free trial

KeyVision PRO, prima solutie romaneasca inclusa in CEE LegalTech Report 2019

KeyVision PRO, solutia software pentru avocati, a fost inclus in CEE LegalTech Report 2019, realizat de InvestCEE, o companie care ofera consultanta in transformarea digitala a firmelor de avocatura din Europa Centrala si de Est. Solutia romaneasca creata de SoftVenture este astfel prima solutie de legaltech din Romania prezenta in acest document, care urmareste evolutia pietei de solutii de tehnologie pentru domeniul legal din aceasta parte a Europei.

Concluzii CEE LegalTech Report 2019 – piata de legaltech din regiune creste

Raportul privind initiativele legate de tehnologie pentru industria juridica a urmarit trei categorii de contributori la piata de legaltech din CEE:

  • Startup-uri si companii care construiesc solutii software pentru industria legala extinsa, care sunt relevante pentru regiunea Europei Centrale si de Est
  • Startup-uri si companii care dezvolta solutii software locale, dedicate pentru o anumita tara din spatiul CEE
  • Furnizori de servicii legale inovative, care prin initiativele lor ajuta la cresterea ecosistemului de NewLaw: firme de avocatura de tip boutique sau mici firme care ofera servicii de consultanta pentru marii jucatori din industria juridica.

Cercetarea a urmarit principalele categorii de aplicatii legal tech, in functie de taskurile si problemele pe care le rezolva si le-a grupat dupa urmatoarele linii de activitate:

  • document management, legal drafting automation si/sau digital contracting;
  • legal matter, time and/or workflow management;
  • GDPR & data security;
  • legal search & research
  • acces la justitie.

Principalele concluzii ale raportului au fost:

Domeniul legaltech este in crestere in regiune iar tarile cu cea mai mare contributie la procesul de dezvoltare sunt Ungaria, Estonia, Polonia si Republica Ceha, care impreuna dau peste 70% din startup-urile si companiile care produc solutii de legaltech din Europa Centrala si de Est

In incercarea de a-si eficientiza activitatea sau a reduce costurile, unele firme de avocatura incearca sa implementeze solutii legaltech fara nici un fel de sprijin si deseori nu aleg solutiile potrivite nevoilor lor. Altele sunt nerabdatoare sa se partenerieze cu vanzatori sau consultanti in domeniul tehnologiei pentru a castiga un avantaj competitiv prin investitia in instrumente legal tech

Investitia in inovatie si reducerea diferentelor tehnologice in managementul proceselor din companie ajuta firmele de avocatura, care nu doar ca isi adauga un avantaj competitiv, ci si atrag noi clienti, care sunt din ce in ce mai interesati de firmele care inteleg ca tehnologia aduce un plus de performanta.

Solutii romanesti in CEE LegalTech Report 2019

KeyVision PRO a fost inclus de specialistii care au realizat CEE LegalTech Report 2019 la categoria ”Instrumente legaltech capabile sa scaleze in Regiunea CEE si in afara acesteia”. Solutia software completa pentru managementul activitatii firmelor de avocatura KeyVision se afla in aceasta categorie alaturi de solutii din Bulgaria, Letonia si Lituania.

O alta solutie romaneasca prezenta in CEE LegalTech 2019 este Lawrelai, primul consultant juridic de calatorii (ce foloseste AI si este accesibil prin intermediul Facebook Messenger), care a fost creata de LegalShapers si a castigat Global Legal Hackaton 2019.

Descoperiti mai multe concluzii despre piata de #legaltech in CEE LegalTech Report 2019.

 

Vrei sa descoperi functionalitatile KeyVision PRO? Creeaza-ti un cont: ai 15 zile free trial.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer