English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 4 mai, 2020

Criza provocata de coronavirus a impactat toate industriile in diferite moduri, noteaza stirile legal tech– de la pierderi masive de joburi la o crestere a importantei oferite tehnologiei, de la distantare sociala, la munca de acasa si transformarea evenimentelor in conferinte online, toate aceste realitati au schimbat modul in care traim si muncim. Mai multe intrebari legate de modul in care firmele de avocatura se vor adapta muncii de acasa au primit deja raspuns, in timp ce altele au inceput sa apara de la specialisti din intreaga lume: sunt avocatii pregatiti sa faca tranzitia fara a distruge fluxul de lucru si fara sa afecteze confidentialitatea clientilor? Ce efect au avut conditiile de munca asemanatoare cu arestul la domiciliu asupra avocatilor si membrilor echipelor caselor de avocatura? Cum se vor adapta organizatorii de conferinte si evenimente dedicate avocatilor la noua situatie? Descoperiti cateva raspunsuri in revista presei legal tech din aceasta saptamana.

Cu atat de multi oameni care lucreaza de acasa, ca parte a masurilor in masa de distantare sociala, incepem sa observam impactul pe care tehnologia il va avea asupra abordarii pe care profesionistii o vor acea asupra anumitor tipuri de munca. Intr-un moment in care ne confruntam cu noi provocari si o tranzitie inevitabila catre digitalizare, este util sa privim catre alte timpuri si alte industrii pentru lectii privind inovatia prin tehnologie. Cititi articolul in intregime in Above the Law.

La mijlocul lunii martie pandemia provocata de COVID-19 a izbucnit si intreaga lume a adoptat recomandarea legata de distantarea sociala. Aceasta noua norma a societatii a mandate insa o tranzitie fara precedent catre munca la distanta, munca de acasa pentru avocati si firme de avocatura. Munca de acasa a ridicat cateva intrebari urgente: Sunt avocatii pregatiti sa faca tranzitia fara a distruge fluxul de lucru si fara sa afecteze confidentialitatea clientilor? Ce efect au avut conditiile de munca asemanatoare cu arestul la domiciliu asupra avocatilor si membrilor echipelor caselor de avocatura? Dar lasand aceste incertitudini deoparte, anumiti avocati au vazut o oportunitate in folosirea tehnologiei pentru compania lor. Citeste mai multe detalii intr-un articol dedicat “marii migratii a avocatilor” in Canadian Lawyer Mag.

Ne pare rau, Legal tech, timpul inseamna bani – noteaza Law.com. Modelul de facturare pe ora favorizeaza majoritatea firmelor de avocatura si clientii lor in-house si impiedica adoptarea la nivel extins a unor solutii operationale bazate pe eficienta. Criza a adus o noua intrebare legata de modul in care functioneaza profitabilitatea pentru avocati in aceasta perioada – desi exista multe solutii in piata care ar ajuta la terminarea taskurilor mult mai rapid, totusi modelul de facturare orar continua sa fie folosit de multe firme. De fapt, unii specialisti legal tech sunt de parere ca de fapt tehnologia nu reuseste sa penetreze complet in piata de servicii juridice pentru ca avocatii (si unii clienti) nu vor ca acest lucru sa se intample. Citeste mai multe detalii despre acest subiect in articolul din Law.com

Stirile legal tech din intreaga lume ne anunta ca tribunalele de pe toate continentele implementeaza instrumente tehnologice pentru a lucra remote. De exemplu, Tribunalul Victorian Civil si Administrativ din Australia va primi un upgrade IT in valoare de peste 5 milioane de dolari pe perioada urmatoarelor 12 saptamani. Acesti bani vor fi directionati catre software, inclusive project management si hardware. Descopera mai multe detalii in stirile legal tech din IT News Australia.

Organizatorii de conferinte si evenimente din domeniul juridic cauta o formula de a rezolva noul fenomen numit Zoom Fatigue, asa cum este intitulat de Law.com. Daca de obicei, conferintele de legal sunt ocazia pentru avocati sa interactioneze intre ei si cu furnizori de legal tech, odata cu criza provocata de coronavirus si interdictia de a organiza evenimente cu multi participanti au intrat intr-o noua etapa. In aceasta perioada, datorita fenomenului remote work, a aparut un fenomen numit de specialisti “Zoom Fatigue”, in legatura cu care organizatorii de evenimente se vad nevoiti sa gaseasca alternative. Cum rezolva organizatorii de evenimente aceste probleme, inclusiv prezentarea produselor legal tech de la expozitiile acestor evenimente, descoperiti in articolul publicat de Law.com.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer