English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii -13 Aprilie 2020

Cum raspunde comunitatea de legal business crizei actuale, in contextul in care o recesiune puternica se pregateste sa loveasca profesia de avocat, care ar putea lasa fara job peste 10.000 de avocati numai in Statele Unite si probabil cateva sute de mii de avocati in intreaga lume? Aceasta este principala intrebare din stirile legal tech din aceasta perioada. Firmele de avocatura au trecut la sistemul de lucru de acasa pentru avocati, au investit in diferite tool-uri care sa le ajute sa ramana relevante pentru clienti si in diferite instrumente pentru tinerea sedintelor de judecata online. Descopera mai multe stiri legal tech si informatii de interes din domeniul legal in revista presei din aceasta saptamana.

Ce face firma ta in timpul crizei actuale? – intreaba Above the Law, amintind de toate stirile care au aparut in industria de legal, legate de scaderi salariale si diminuari ale echipelor de avocati. In Statele Unite exista insa si multe stiri pozitive, legate de firmele mici de avocatura care investesc bugete in tehnologie si in astfel de solutii de legal tech, care sa faca lucratul de acasa usor si eficient. Reactiile vin si din partea marilor firme de avocatura, cunoscute sub numele de BigLaw, care au anuntat ca ofera burse tech pentru cei care le ofera solutii pentru aceasta perioada. Citeste mai multe detalii in articolul Above the Law.

Credem sau nu, firmele de avocatura dezvolta instrumente pentru a ramane relevante. In plina criza provocata de COVID-19, se concentreaza in a gasi solutii pentru a le oferi clientilor in timp real informatii despre problemele cauzate de criza si extinderea virusului – portalurile de informatii sunt exemple in acest sens. Sunt insa aceste initiative necesare si practice, in contextul in care mass-media ofera deja aceste informatii? Afla raspunsul intr-un articol Law.com.

Yahoo Finance anunta o recesiune puternica, ca urmare a crizei actuale. In urma acesteia, peste 10.000 de avocati din Statele Unite s-ar putea sa ramana fara job. Articolul puncteaza cateva aspect din istoria ultimei recesiuni, cea din 2008 si face o paralela cu perioada actuala, asa cum se vede din piata d elegal din Statele Unite. Citeste intreaga analiza la acest link.

Sunt facultatile de Drept afectate de criza? Raspunsul este da, dar se adapteaza. National Jurist Magazine anunta ca o scoala de Drept din Boston foloseste tehnologia pentru a limita efectul crizei actuale asupra sistemului juridic. Studentii de la Suffolk University Law School si specialistii Legal Innovation & Technology Lab (LIT Lab) colaboreaza pentru a ajuta instantele din Massachusetts sa serveasca mai bine interesul public in aceasta perioada. Cum Curtile sunt inchise in aceasta perioada, deschiderea lor facandu-se doar in caz de urgenta, specialistii de la Suffolk University Law School au facut apel la programatori, avocati, paralegals sa creeze impreuna aplicatii mobile pentru instantele de judecata. Descopera mai multe detalii in articolul din National Jurist.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer