English
Start Free trial

Stirile tech news ale saptamanii – 6 aprilie 2020

Pe masura ce criza se extinde, unele firme de avocatură apeleaza la diferite soluții de legal tech pentru a raspunde rapid nevoilor clientilor, dar si propriilor angajați, care se vad acum nevoiti sa lucreze de acasa, anunta stirile legal tech ale saptamanii. Aici insa apare o provocare – cea a modului în care adoptia instrumentelor tehnologice este transmisă propriilor angajați.  În același timp, în această perioadă, marile firme de legal la nivel mondial și-au înțeles rolul de sursă de încredere în ce privește informațiile legale, de la traducerea deciziilor guvernamentale pentru publicul larg, la oferirea de sfaturi legale care să ajute companiile mici și mari să înțeleagă informațiile care circulă în piață pentru a lua cele mai bune decizii pentru business-urile lor.  Pe de altă parte, publicațiile internaționale discută din ce în ce mai mult despre modul în care AI va interfera cu viețile noastre. Apar din ce în ce mai multe discuții referitoare la legătura dintre Inteligența Artificială și drepturile omului și sistemul judiciar. Descoperă mai multe detalii legate de acest subiect în revista presei din această săptămână.

Criza provocata de pandemia COVID-19 a aruncat afacerile intr-o adevarata valtoare, iar firmele de avocatura nu fac exceptie. Odata cu aceasta perioada dificila, unele firme de avocatura au decis sa  dezvolte solutii dedicate de legal tech pentru a raspunde nevoilor in continua schimbare a clientilor. Industriile din intreaga lume incearca sa inteleaga si sa se adapteze noii situatii create de pandemie, industria legal nefiind o exceptie. Marile firme de avocatura au inceput un proces intens de a creare de resurse de informare usor de inteles pentru clientii lor, in care “traduc” informatiile oficiale, pentru a-i ajuta ce au de facut pentru business-urile lor, astfel incat sa se poata adapta din mers situatiei in continua schimbare. Alte firme au inceput colaborari cu firme de tehnologie pentru a crea impreuna instrumente inovative care sa raspunda crizei actuale. Descopera mai multe detalii in articolul oferit de Mayer Brown.

Adoptarea tehnologiei inseamna pentru multe firme de avocati internationale o provocare importanta. Din 2012, cand U.K. Solicitor Regulation Authority le-a permis firmelor de avocatura sa accepte o componenta de equity de la non-avocati, in Statele Unite a inceput o discutie legata de masurile care ar putea fi luate in acest sens si de firmele americane. Astfel de decizii au o implicatie importanta pe toate liniile pentru profesia de avocat si pentru toate nivelurile dintr-o firma de avocatura. Iar cand este vorba despre adoptia tehnologiei de catre firmele de legal, multi dintre stakeholderii non-avocati sunt pentru accelerarea procesului, pentru ca acesta poate insemna mai multi bani, in timp ce avocatii au retineri. Citeste analiza completa in Law.com.

Firmele de avocatura continua sa adopte tehnologie, insa de multe ori nu transmit informatia si catre avocatii din propriile echipe. Acest lucru poate aduce pierderea bataliei pentru companie pe de-a intregul, pentru ca a nu sti despre procesele de inovare care se intampla in compania pentru care lucrezi se traduce pentru multi avocati in lipsa de interes pentru respectivele procese. Este important ca avocatii sa devina participanti activi in eforturile de adoptare a tehnologiei in companie si in transformarea in bine a proceselor. Citeste in acest articol din Law.com mai multe detalii despre cum manageriaza diferite firme de avocatura din intrega lume acest proces.

Multi avocati din intreaga lume lucreaza acum de acasa si foarte multi dintre ei se confrunta cu o problema importanta – lipsa de tehnologie din Instante. Tehnologia a facut mai facil contactul cu clientii, chiar si pentru cei care lucreaza remote, din biroul de acasa, dar pentru multi clienti prezenta fizica ar fi fost foarte importanta. Afla cum s-a adaptat avocatii americani si nu numai la lucratul de acasa in acest articol.

Conectarea si comunicarea sunt cele mai mari provocari pe care le au avocatii si firmele din intreaga lume, si nu doar din punct de vedere ethnic, observa Law.com. Un studiu al The Red Bee Group, o firma de consultanta din Chicago, a descoperit ca 90% dintre angajatii firmelor de avocatura sunt multumiti de cum a decurs procesul de trecere la lucratul de acasa, insa exista printre avocatii americani persoane care nu au fost contactate de propriile firme de cand lucreaza remote pentru a vedea care este starea lor. Citeste mai multe concluzii ale studiului in articolul Law.com.

In fiecare zi descoperim noi exemple de folosire a AI in diferite procese, inclusive in luarea deciziilor publice la nivel mondial – de la recunoasterea faciala la urmarirea sanatatii, in contextul perioadei actuale. Insa odata cu aceste exemple se ridica noi si noi intrebari legate de modul in care tehnologia interfereaza cu drepturile cetatenilor. Ce impact are AI asupra drepturilor si libertatilor cetatenesti? Descopera raspunsuri in acest articol.

AI este o provocare si pentru sistemul legislativ american. In 2019 American Bar Association House of Delegates a adoptat o rezolutie prin care ii indemna pe avocati sa puncteze aspectele legate de etica si implicatii legale ale instrumentelor AI. Ce cred expertii si companiile de legal din SUA pe acest subiect? Descopera cateva rapsunsuri in articolul Bloomberg Law.

Pentru anumiti avocati, intrarea in aceasta bransa nu a fost o linie dreapta. Descopera cinci povesti ale unor avocati considerati pionieri in schimbare in domeniile lor de activitate, asa cum au reiesit din evenimentul ‘The Pioneers’, desfasurat odata cu lansarea revistei Verdict.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer