English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 18 mai 2020

Zeci de mii de oameni din industria juridical continua sa fie afectati de pandemie – se noteaza in stirile legal tech ale acestei saptamani: in Statele Unite peste 64.000 de persoane au ramas fara joburi, aducand numarul de someri din domeniu la peste un million. Odata cu relaxarea masurilor in tarile din intreaga lume, firmele euroene de avocatura se afla in situatia in care trebuie sa isi continue procesul de adaptare – de la lucrat de acasa, la tehnologizarea tribunalelor, toate sunt masuri actuale. Adoptarea tehnologiei pare sa fie solutia pentru multe sectoare in aceste vremuri tulburi. In ultimele saptamani, atat tribunalele, cat si avocatii si procurorii s-au vazut nevoiti sa adopte solutii tehnologice pentru audieri urgente – cum insa asteptarile si provocarile legate de tehnologie sunt diferite de la o categorie la alta, multi sunt de parere ca asistam la debutul viitorului. Cum va fi acesta? Aflati in sumarul de stiri legal tech al saptamanii.

Impactul pandemiei asupra industriei juridice a insemnat numai in luna aprilie pierderea mai multor zeci de mii de joburi numai in Statele Unite – 64.000 de specialisti in domeniul legal au ramas someri, adaugandu-se celor peste 1 milion de persoane afectate pana acum in industrie. De asemenea, alte zeci de mii de avocati sunt afectati de scaderi salariale, ca parte din masurile de austeritate implementate de firmele de avocatura pentru a pasta cash-flow-ul si a parcurge aceasta perioada tulbure. Citeste mai multe detalii pe aceasta tema in Above the Law.

Cum va influenta folosirea tehnologiei in procesele actuale si in cele din viitor? – aceasta este intrebarea lansata de revista Bar and Bench. Adoptarea solutiilor digitale pare sa fi fost solutia cea mai la indemana in aceste vremuri tulburi. In ultimele saptamani atat tribunalele, cat si avocatii si procurorii au folosit tehnologia pentru a putea desfasura audieri urgente. Insa aceste schimbari bruste aduc si asteptari legate de viitor. Curtile analizeaza acum metode de a transforma aceasta perioada in ceva permanent prin implementarea unor masuri de a audia martori si a sustine pledoarii la distanta – Curtea Suprema din Statele Unite a anuntat in ultimele saptamani ca analizeaza modul in care poate transforma modul de lucru din aceasta perioada in ceva permanent. Citeste mai multe detalii in acest articol.

Cum se vor redresa firmele de avocatura europene dupa criza actuala? Aceasta este principala intrebare pe care o adreseaza profesionistii din sectorul juridic. Un raspuns vine din Franta – French Conseil national des barreaux (CNB) a publicat un studiu legat de consecintele crizei actuale asupra firmelor de avocatura din Franta, ale carei concluzii arata ca aproape 30.000 de profesionisti s-ar putea sa fie nevoiti sa paraseasca profesia ca rezultat direct al crizei. Iar odata cu relaxarea masurilor de carantina din mai multe tari europene, multe firme de avocatura se pregatesc sa incheie perioada in care avocatii au lucrat de acasa. Revista Leaders League Magazine a vorbit cu cele mai mari firme de avocatura europene pentru a intelege mai bine cum se adapteaza perioadei. Iata ce au descoperit.

Cum trec avocatii prin perioada de criza si prin perioada economica cu probleme? Law Technology Today a observat ca pandemia a cauzat schimbari rapide in profesia de avocat si ca multi profesionisti se lupta sa reziste furtunii actuale. Principala intrebare adresata de reporteri avocatilor a fost – ce concluzii si ce lectii sunt de luat mai departe dupa aceasta perioada plina de provocari? In aceasta perioada dominate de digital si transformare bazata pe tehnologie, Sharon Nelson si Jim Calloway au urmarit raspunsurile mai multor profesionisti si reprezentanti ai caselor de avocatura pe tema masurilor care pot fi luate pentru a asigura o tranzitie usoara la perioada urmatoare. Cititi mai multe sfaturi si directii legate de cybersecurity, video conferinte, asistenta financiara si alte subiecte in acest articol.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer