English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 25 Mai 2020

Stirile legal tech ale acestei saptamani ne amintesc faptul ca taierile salariale s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru a impiedica concedierile. Care este efectul crizei asupra egalitatii de gen in firmele de avocatura? Pot tribunalele online sa livreze justitie corect? Mai ales ca in Singapore a avut loc o premiera – o condamnare la moarte printr-o sedinta care s-a desfasurat pe Zoom, in conditiile in care tara este in continuare blocata din cauza crizei COVID-19. Stiai ca Legea Harry Potter se poate invata intr-o universitate reala? Descopera stirile pe larg in cele ce urmeaza.

Taierile salariale ar putea sa nu fie destul pentru a impiedica concedierile – noteaza Above the Law. Desi aceste reduceri de salariu mai elibereaza din presiunea financiara existenta pe firmele de avocatura, ele nu rezolva problema principala, cea a numarului prea mare de avocati, dintre care multi nu vor reusi sa se dezvolte profesional in ritmul de care este nevoie acum pentru a se adapta la noul mod de lucru din viitor. Iar problemele economice care vin si care se asteapta sa dureze pana cel putin in 2022 sunt cu adevarat o provocare. Descopera mai multe detalii legate de ce se asteapta specialistii din domeniul juridic din Statele Unite in articolul Above the Law si intr-o analiza Law.com.

Stirile legal tech puncteaza o premiera in Singapore – un barbat a fost condamnat la moarte in urma unei decizii pronuntate de un tribunal pe Zoom, in conditiile in care tara este in continuare blocata din cauza crizei COVID-19. Punithan Genasan, in varsta de 37 de ani, a primit sentinta pentru un proces in care a fost acuzat de traffic de droguri, care dateaza din 2011. Citeste stirea pe BBC News.

Sunt tribunalele online capabile sa livreze dreptate, justitie? – intreaba Law Gazette. Conferintele telefonice s-au dovedit mai de incredere decat platformele video. Dar desi pe termen scurt aceasta solutie este una potrivita, cum se poate aborda situatia in cazul Dreptului Familiei, de exemplu, cum se poate trata un caz precum o despartire a mamei de propriul copil – atunci ar fi indicat ca judecatorul si mama sa se poata vedea. La fel si in cazul in care este judecata o situatie in care sunt implicati copiii unei familii – cat de corect este un proces care ia astfel de decizii prin telefon. Citeste mai multe in articolul din Law Gazette.

Un alt aspect important semnalizat de presa juridica este cel legat de egalitatea de gen din firmele de avocatura, mai ales in contextual COVID-19. Una dintre cele mai apreciate voci din zona de coaching pentru avocati din BigLaw scrie in Above the Law cum s-a simtit si se resimte criza provocata de pandemie pentru femeile avocat. ”Egalitatea a fost stearsa” – noteaza aceasta, referindu-se la modul in care in timpul petrecut in munca remote, femeile au fost mult mai afectate, datorita faptului ca familia si copiii au devenit o extra-sarcina pentru ele, iar munca a fost uneori afectata. Citeste mai multe observatii facute de Susan Dunlap in articolul din Above the Law.

Acum poti studia Legea Harry Potter intr-o universitate reala , doar ca nu sunt oferite si maturi si alte instrumente potrivite pentru magie – anunta The Independent. O universitate de top din India a adoptat aceasta masura neobisnuita de predare pentru a-si pregati viitoarele generatii de avocati. Universitatea de Stiinte Juridice din Calcutta ofera acest curs gratuit, sub titlul ”O interfata intre Literatura de Fictiune si Lege – Focus pe Lumea lui Potter”, in incercarea de a aduce o abordare neortodoxa a curriculei de invatamant prin trasarea unor paralele intre situatii de viata reale si aspect legale ale vrajitoriei. Descopera mai multe detalii in The Independent.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer