English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 23 Martie 2020

Stirile legal tech din aceasta saptamana noteaza ca tehnologia in domeniul legal se afla la un punct de cotitura, datorita conditiei cu care se confrunta intreaga lume – firme care isi inchid birourile, echipele care muncesc de acasa, instantele si institutiile statului care trebuie sa se adapteze la masurile de izolare instaurate in majoritatea tarilor lumii. Cum pot ajuta instrumentele tehnologice si cum se pot adapta profesionistii din domeniul legal, descoperiti in revista presei acestei saptamani.  

Adoptia tehnologiei in domeniul legal este mai degraba modesta in Anglia si tara Galilor, mai ales in ce priveste tehnologia asistata de AI, in ciuda multitudinii de discutii din jurul acesteia, noteaza Legal Futures. Potrivit unui sondaj realizat de aceasta revista, mai putin de 25% dintre avocati au folosit pana acum software care sa utilizeze AI, tehnologia despre care se spune ca va schimba practica si modul in care se ofera servicii publicului. 

Tot in Marea Britanie, autoritatile vor mai degraba sa se adapteze prin cresterea folosirii instrumentelor tehnologice in activitatea de zi cu zi a instantelor decat in blocarea acestora din cauza pandemiei. intr-un mesaj adresat judecatorilor, Ian Burnett, Lord chief justice of England and Wales, a punctat ca activitatea Curtilor este vitala pentru societate si ca este obligatoriu ca acestea sa nu se opreasca, in ciuda masurilor luate impotriva COVID-19, indemnand la folosirea tehnologiei pentru continuarea activitatii pentru a nu crea blocaje. Despre masurile propuse de sefii justitiei britanice, aflati din articolul din Law360.com .

Agentiile guvernamentale se vad obligate sa se mute in cloud, la fel ca marile firme de avocatura, anunta Bloomberg Law in stirile sale legal tech Desi industria de legal a fost mai rezervata decat alte industrii in ce priveste prezenta in cloud, situatia actuala obliga multe dintre acestea sa inteleaga efectul pozitiv pe termen lung pe care tehnologia il poate aduce in evolutia lor si fac pasul spre acesta. Sectorul public se vede pus in fata aceseiasi provocari. Desi considerata riscanta din punctul de vedere al securitatii, multe agentii guvernamentale aleg acum cloud-ul si tehnologiile asiciate pentru a-si putea continua activitatea. 

Masurile de interzicere a deplasarii persoanelor aduce o perturbare in activitatea din domeniul serviciilor de legal, puncteaza Law.com. Pandemia instalata deja a adus cu sine multe masuri de limitare a circulatiei persoanelor, mai ales intre continente, mai ales cel american, fapt ce a condus la o schimbare de paradigma pentru multe companii, care si-au trimis angajatii sa lucreze de acasa. Utilizarea instrumentelor online a devenit primordiala iar platformele online de comunicare au devenit principalele ajutoare ale echipelor in aceasta perioada. Cum reactioneaza firmele la travel ban, descopera pe Law.com.

Tehnologia in domeniul legal se afla la un punct de cotitura, noteaza Above the law in rubrica sa pentru stirile legal tech, datorita conditiei cu care se confrunta intreaga lume – firme care isi inchid birourile, echipele care muncesc de acasa, instantele si institutiile statului care trebuie sa se adapteze la masurile de izolare instaurate in majoritatea tarilor lumii. Coronavirusul a adus cu sine si provocarea de a deveni tech-savvy – tribunalele din diferite tari ale lumii si-au mutat activitatea in online, cu procese purtate prin mijloace de comunicare online si telefon, companiile si-au mutat intalnirile si sedintele pe platformele de comunicare online, echipele de legal lucreaza de acasa. Cei care nu reusesc sa raspunda cum trebuie acestei provocari vor avea mari probleme economice. 

Cum reactionam daca suntem victimele unui atac cibernetic – intreaba Law.com. Specialistii in Securitate si management de criza cred ca o astfel de problema i se poate intampla oricui, asa ca cel mai important sfat pentru victimele unei astfel de situatii este sa gandeasca o abordare bazata pe recunoastere si investitie mai degraba decat pe una de rebranding si distantare.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer