English
Start Free trial

Stirile legal tech ale saptamanii – 1 Iunie 2020

Stirile legal tech ale saptamanii ne puncteaza faptul ca domeniul legal tech este afectat si el de evolutia crizei Covid-19. Daca in 2019 acest domeniu a avut investitii de peste 1k de miliarde de dolari, 2020 a insemnat pana acum taieri de salarii si trimiteri in somaj. Munca remote si incertitudinea economica i-au obligat pe vanzatorii de solutii legal tech sa isi adapteze tacticile de vanzari la abordari mai personale, consultative. | Presa din intreaga lumea analizeaza si incearca sa faca predictii legate de cum va arata viitorul justitiei dupa ce perioada de carantina se va termina – cum va rezista sistemul la numarul ridicat de procese care s-a accentuat pe perioada blocajului? | Pandemia a adus multe probleme pentru companii si departamentele lor de legal in ultimele luni, de la inchiderea initiala si pana acum. Acum companiile au nevoie de ghidaj nu numai pentru a asigura intoarcerea in siguranta a angajatilor la birou, dar si pentru a face fata problemelor de scadere a bugetelor si surselor de venit. Cum poate ajuta tehnologia, descoperiti in revista presei legal tech din aceasta saptamana.

Industria legal tech sufera din cauza crizei provocata de Covid-19. Daca in 2019 acest domeniu a ajuns la investitii record de peste o mie de miliarde de dolari, in acest an investitiile au scazut iar firmele au inceput sa resimta efectele crizei – scaderile salariale si concedierile au inceput sa apara. Dar asta nu inseamna ca domeniul legal tech va fi garv afectat, mai ales ca stilul de lucru remote din perioada de pandemie a obligat firmele de avocatura si departamentele de legal din companii sa se adapteze, ceea ce este posibil ca pe termen lung sa insemne oportunitati pentru cei din acest sector. Citeste o analiza pe acest subiect in Law.com.

Lipsa intalnirilor personale a adus noi modalitati de lucru pentru furnizorii de solutii legal tech. Munca remote si incertitudinea economica i-a facut pe cei care lucreaza in acest sector sa isi adapteze tacticile de vanzare sis a incerce abordari mai personale, consultative. Multi s-au intrebat daca acest tip de interactiune va aduce rezultate si va inlocui interactiunea fata in fata, mai ales ca unii furnizori au cautat si gasit metode mai creative de a interactiona cu clientii si potentialii clienti. Citeste in Law.com cum au reactionat unele companii la abordareile diferite din aceasta perioada de pandemie.

Presa din Marea Britanie a inceput sa dedice articole modului in care va arata Justitia dupa incheierea perioadei de blocaj – cum va rezista sistemul la numarul ridicat de procese care s-a accentuat pe perioada blocajului? Va fi sistemul capabil sa suporte numarul ridicat de falimente care a fost anuntat deja si cum va reusi sa gaseasca un echilibru cu procesele online care au inceput in perioada de lockdown? Descopera articolul din Law Gazette dedicat acestui subiect.

In Statele Unite, pandemia a cauzat schimbari in economie. In functie de industrie, criza se simte, in anumite cazuri chiar foarte puternic. In luna Aprilie, atunci cand lumea intreaga era in blocaj, presa juridica scria despre cum anumite companii ar putea pivota iar anumite firme de avocatura vor face un switch spre alte domenii decat cele de baza. Si cum America corporatista inregistreaza niveluri record de imprumuturi pentru a regla problemele de venituri, pietele de capital au inceput sa lucreze puternic pentru firmele de pe Wall Street. Este foarte posibil ca pentru unele mari firme de avocatura americane, pandemia sa insemne sursa de probleme pentru venituri, in contextual in care multi clienti mari au de suferit, insa modul in care vor fi afectate pana la capat depinde si de modul in care se vor adapta. Afla ce au descoperit reporterii Bloomberg Law legat de acest subiect intr-un articol pe larg in Bloomberg Law.

Pandemia nu inceteaza sa aduca multe probleme pentru companii si departamentele lor de legal – de la inchiderea initiala si pana acum provocarile au tot aparut si nu par sa se opreasca curand. Acum companiile au nevoie de ghidaj nu numai pentru a asigura intoarcerea in siguranta a angajatilor la birou, dar si pentru a face fata problemelor de scadere a bugetelor si surselor de venit. Departamentele juridice din corporatii se afla acum in fata unei noi decizii – cum vor reusi sa se adapteze noilor conditii si daca vor adopta solutii legal tech pentru a-si eficientiza activitatea. Tehnologia poate ajuta, cu siguranta, mai ales in reglarea unor probleme precum discutiile fata in fata si in adaptarea la noile conditii care inseamna si distantare sociala la birou. Descopera in articolul din Law.com cateva moduri in care legal tech poate ajuta in perioada urmatoare.

Descopera si alte stiri legal tech din saptamanile anterioare.

Dezvolta-ti firma de avocatura!

Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KeyVision PRO - Soft pentru avocati - Footer